Tekst objavljen: 14.05.2019 14:50        


Folksvagen je saopštio da kreće u konkretne pregovore sa predstavnicima preostalih potencijalnih lokacija za izgradnju fabrike u jugoistočnoj Evropi, javlja radio Dojče vele (DW), dodajući da Rojters prenosi da su, prema insajderima, u igri ostale Bugarska i Turska.

Nemački mediji: Ništa od dolaska Folksvagena u Srbiju

Prethodne nedelje i predsednik Aleksandar Vučić je izavio da su male šanse da Folksvagen dođe u Srbiju.

Skupština akcionara Folksvagena koja se održava danas (14. maj) bila je sa nestrpljenjem iščekivana i širom jugoistočne Evrope. Više zemalja, uključujući Srbiju, nadalo se privlačenju velike investicije automobilskog giganta, a pobednik je trebalo da bude obznanjen ovih dana.

Od toga izgleda neće biti ništa, ocenjuje DW i napominje da je Folksvagen saopštio da su nadzorni i upravni odbor u ponedeljak odlučili da krenu u "konkretne pregovore o preostalim potencijalnim lokacijama".

"Bližih zvaničnih informacija nema, a za DW je u ponedeljak u kompaniji kratko rečeno da je i dalje na snazi njihovo saopštenje da konačna odluka nije doneta. Međutim, agencija Rojters, pozivajući se na insajdere, prenosi da su u igri ostale još samo lokacije u Bugarskoj i Turskoj, navodi se u tekstu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prema ranijim informacijama Folksvagen bi u novo postrojenje uložio 1,4 milijarde evra, posao bi dobilo oko 5.000 radnika, među njima 650 inženjera. Izvoz iz tog postrojenja bi mogao da dostigne 4,5 milijarde evra godišnje. Kapacitet buduće fabrike bio bi 300.000 automobila godišnje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
automobili Aleksandar Vučić folksvagen u srbiji Folksvagen folksvagen ne dolazi u srbiju dojče vele

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana