Tekst objavljen: 16.10.2019 11:25        


Nemačka je objavila nacrt bezbednosnih smernica za bežične mreže sledeće generacije koji ne predviđa zabranu za kompaniju Huavei

Nemačka ne zabranjuje Huavei, Amerika poslala upozorenje

Međutim, SAD su ponovo upozorile da će preispitati deljenje obaveštajnih podataka sa saveznicima koji koriste opremu te kineske firme.

Katalog uslova nemačke agencije za snabdevače novih 5G mreža uključuje obaveznu sertifikaciju ključnih komponenata i garanciju pouzdanosti proizvođača, bez isključivanja Huaveja.

Huavej je saopštio da pozdravlja potez nemačke vlade ka "stvaranju jednakih uslova za igru" za snabdevače 5G mreža, u kojima su "svi prodavci jednako dobrodošli da učestvuju u izgradnji 5G mreža ako ispunjavaju bezbednosne uslove".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

SAD vrše pritisak na saveznike u Evropi da zabrane Huavei, najvećeg svetskog proizvođača mrežne opreme, zbog strahovanja da bi Kina mogla da iskoristi njegovu opremu za elektronsko špijuniranje, što kompanija uporno negira.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa u maju je zabranila pristup Huaveja američkoj tehnologiji, u sklopu šireg geopolitičkog spora Vašingtona i Pekinga oko tehnologije i trgovine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zabrana huaveia Huavei Huawei Nemačka SAD upozorenje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana