Tekst objavljen: 26.02.2015 11:32        


Izvršni direktor Elektroprivrede Srbije za proizvodnju energije Dragan Jovanović izjavio je danas da u ovom trenutku nema zahteva za povećanje cene struje.

Nema zahteva za povećanje cene struje

Na početku godine najavljeno da do kraja zimskog perioda neće biti povećanja cene struje i da se to obećanje ispunjava.

On je istakao da EPS do danas nije podneo nikakav zahtev za korekciju cene struje i da je to pitanje u nadležnosti Agencije za energetiku, a da sada nema nikakvih zahteva, niti je EPS u planu za 2015. godinu predvideo korekciju cene struje.

Jovanović je, ipak, dodao "da nije to baš tako jednoznačno da može da se kaže, da, ove godine neće biti sigurno i to zaključavamo".
"Cena struje je živa stvar. EPS je na putu da uspostavi profitabilnost u svom poslovanju", rekao je Jovanović i dodao da se u balansu između troškova i prihoda dolazi do potreba za određenom cenom struje.

Jovanović je ocenio da je 2014. godina bila teška u svakom pogledu, pa i energetskom, zbog posledica poplava i elementarnih nepogoda koje su sanirane kao što je to Elektroprivreda i Ministarstvo energetike najavljivalo.

Izvršni direktor EPS-a za proizvodnju energije je ukazao da se isporuke uglja sa kolubarskih, odnosno tamnavskih kopova, obavljaju prema potrebnoj dinamici koja trenutno zadovoljava potrebe sistema za električnom energijom.

"Imajući u vidu da smo izašli iz teške godine, sa relativno smanjenim kapacitetima, naravno, da je EPS ugovorio nabavku određene količine električne energije da bi dopunio nedostajuće količine i to je u zbiru nešto što zadovoljava potrebe za dnevnom potrošnjom", rekao je Jovanović.

Na pitanje o reorganizaciji EPS-a, Jovanović je odgovorio da je EPS od vlade dobio saglasnost za promenu osnivačkih akata i da očekuje da se ove godine uradi promena pravnog statusa zavisnih privrednih društava, što će podrazumevati još stoprocentno državno vlasništvo i da će EPS i dalje biti javno preduzeće Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    sloba 26.02.2015 12:26

    Za centralno grejanje u Beogradu nije bilo naznake o poskupljenju. Naravno dok nismo dobili racune !!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nema poskupljenja struje EPS cena struje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana