Zvanični kurs Evra za dan 30.10.20. :: 117.5679 rsd
Tekst objavljen: 19.01.2019 13:01        


U budžetu Srbije za ovu godinu planirano je 15 milijardi dinara za subvencije za nova radna mesta, međutim, prevashodno za zapošljavanje radnika u fabrikama i delom za sektor informaciono-komunikacionih tehnologija, ali ne i za, što je novina, oblast usluga međunarodne trgovine i hotelskog smeštaja, piše "Politika".

Nema više državnih subvencija za trgovce

List navodi da je ovo za 2,5 milijardi dinara više nego prošle godine i najviše u poslednjih 12 godina kada su subvencije uvedene i dodaje da u Ministarstvu privrede kažu da su ove uredbe razdvojene i da će biti donete nove za prehrambenu industriju.

"Uredbom o određivanju kriterijuma koju je Vlada Srbije usvojila krajem prošle nedelje, predviđeno je da, osim za otvaranje novih radnih mesta u proizvodnji, podsticaji mogu biti dodeljeni i za usluge servisnih centara i podršku poslovnim operacijama", piše "Politika".

Investitori će dobijati dobijati od 3.000 do 7.000 evra po radnom mestu, u zavisnosti od toga u koje sredine ulažu, a minimum uloženih sredstava kretaće se od 100.000 evra u nerazvijene sredine do 500.000 u one razvijene.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
trgovci državne subvencije subvencije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana