Tekst objavljen: 15.08.2015 13:06        


Tek malobrojne banke nude dozvoljeni minus, kartice, a retko zajam.

Nema pozajmica bez stalnog radnog odnosa

Kada je radniku ugovor o radu vremenski limitiran, on gubi i brojne povlastice koje građanima u stalnom radnom odnosu nude bankari. Malobrojne su banke koje će radnicima sa zagarantovanim tromesečnim zaposlenjem odobriti dozvoljeni minus, kreditnu karticu, a kamoli kredit o kome mogu da razmišljaju tek posle godinu dana. I u bankama gde će dobiti pozajmicu, iznos je ograničen na maksimalno 1.000 evra ili se traži da se obezbedi ugovor od najmanje godinu dana.

Sve je više građana koji su ranije radili na crno, a sada, zbog oštrijih kontrola moraju da prijavljuju radnike. Tako su mnogi zaposleni na određeno i ugovor im se produžava na mesec, tri meseca ili godinu dana. Mali je broj banaka koji je spreman da rizikuje i da odobri kredit ili izda kreditnu karticu, ali ističu da imaju pozitivno iskustvo.

- Građanima zaposlenim na određeno vreme Intesa nudi gotovinski kredit, kreditne kartice, kao i dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu, a prilikom podnošenja zahteva za bilo koji od proizvoda potrebno je da imaju Ugovor o radu zaključen na period od najmanje šest meseci koji je barem jedanput obnovljen - navode u ovoj italijanskoj banci.

Gotovinski kredit dostupan je svim zainteresovanim građanima, bez obzira na to da li zaradu primaju preko tekućeg računa u Intezi ili ne, a banka ga plasira do 120.000 dinara, sa rokom otplate do 12 meseci i uz fiksnu kamatnu stopu koja se na godišnjem nivou kreće od 9,95 odsto.Pojedine banke spremne su da odobre kredit, ali uz depozit od 100 odsto, dok za kreditnu karticu sa limitom u vrednosti jedne zarade nije potrebna nikakva novčana garancija.

ŠTITE SE OD GUBITAKA

- Banke žele da se zaštite od gubitaka i građanima koji nisu u stalnom radnom odnosu ne nude iste uslove kao onima koji rade za stalno, bez obzira što i oni mogu da ostanu bez radnog mesta - kaže M. C. iz Beograda. - Ja već tri godine radim u jednoj privatnoj firmi na određeno, primam platu preko banke, ali sam klijent drugog reda, jer je moj ugovor samo na mesec dana. Kažu, da bih dobila kredit moram poslodavca da zamolim za ugovor od godinu dana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaposlenje građani krediti banaka banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana