Zvanični kurs Evra za dan 26.10.20. :: 117.5929 rsd
Tekst objavljen: 21.07.2019 18:00        


Neke novčanice od 5 i 50 evra imaju veliku vrednost i mogu se prodati kolekcionarima i po deset puta većoj ceni.

Neke novčanice od 5 i 50 evra vam mogu doneti mnogo više novca

Ako slučajno nađete jednu ovakvu novčanicu kod sebe pobrinite se da ostane u besprekornom stanju i u tom slučaju će vam doneti mnogo novca.

Među novčanicama evra koje su trenutno u opticaju postoje i neki primerci koji su zbog svoje retkosti postali predmet interesovanja kolekcionara i notafila, sakupljača papirnatog novca.

Budući da po otkriću vrlo brzo dospevaju u njihove kolekcije, takvih novčanica je sve manje zbog čega je njihova vrednost znatno porasla. Evo kako se one mogu prepoznati, piše Miss7

Novčanica od 5 evra

Za nju se može dobiti i od dvadeset do sto puta veći iznos od njene prave vrednosti. Posebno retke serije novčanica mogu svojim vlasnicima zato doneti popriličnu sumu.

Evo po čemu se one prepoznaju:

Brojke i slova u gornjem desnom uglu koje su na fotografiji uokvirene crvenim kvadratom treba pažljivo pogledati. One označavaju seriju u kojoj je novčanica štampana.

Retke serije sadrže pet istih brojeva (na primer 77777, 99999).

One donose mnogo novca.

Novčanica od 50 evra

Ponekad štamparske greške mogu prouzrokovati više koristi nego štete. Naime, svojevremeno je pogrešno otisnuta serija novčanica od 50 evra, pa je na njenoj zaštitnoj traci ispisana vrednost od 100 evra.

Privatni kolekcionari će rado da otkupe ovu novčanicu, a spremni su i da plate sedam puta više od njene prave vrednosti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
5 evra novac 50 evra

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana