Tekst objavljen: 16.08.2016 12:15        


Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da su privredni potencijali saradnje sa Švedskom nedovoljno iskorišteni, ali da u poslednjih godinu dana postoji pozitivan trend. On kaže da su švedske kompanije zainteresovane i sve više dolaze u Srbiju, te da trenutno u našoj zemlji posluje 80 kompanija i da PKS svake godine organizuje seminare kako izvoziti u Švedsku.

Nedovoljno iskorišteni potencijali saradnje sa Švedskom

Srbija, kazao je Čadež, najviše će maline izvozi u Švedsku i danas svaka treća malina koja se kupi u Švedskoj vodi poreklo iz Srbije.

"Posle više odlaganja, ''Ikea'' je došla u Srbiju. Nisu samo važne svojim prisustvom već i da se domaći proizvođači uključe da proizvode za Ikeu, ne samo za njihove objekte u Srbiji, već na tržište u okruženju i svetu", rekao je Čadež na RTS-u.

On je ocenio da je poseta švedskog premijera Stefana Levena veliki signal za investitore da postoji u našoj zemlji političku stabilnost, privredna stabilnost, zemlja u kojoj može da se računa na predvidivost.

Govoreći o srpskim proizvođačima koji imaju kvalitetne proizvode, Čadež kaže da je cilj da proizvode plasiraju u švedskim trgovinskim lancima, ali je potrebno još malo napora da standardizuju te proizvode i da se na to moraju fokusirati.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
PKS Čadež Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana