Tekst objavljen: 12.04.2017 10:37        


NIŠ, 12. april (Tanjug) - Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović otvorio je danas u Veterinarskom specijalističkom institutu ''''Niš'''' novu laboratoriju za bakterijske zoonoze i molekularnu dijagnostiku, koja je najsavremenija u Srbiji i regionu. Ministar je rekao da je prošle godine EU okarakterisala Srbiju kao zemlju koja pruža neverovatnu podršku u odbrani čitavog sistema Evrope u pogledu borbe protiv nodularnog dermatitisa - bolesti kvrgave kože goveda i da je najvažniju ulogu imao upravo taj institut.

Nedimović otvorio najsavremeniju laboratoriju u Nišu

"Ovaj institut je bio tačka gde smo se najviše borili protiv bolesti kvrgave kože i plavog jezika. Zato sam došao da podržim ljude koji rade ovde", kazao je Nedimović.

On je naglasio da je taj institut dodatno unapređen novim centrom i laboratorijom, koja je jedna od najsavremenijih u svetu.

"Moramo još da ih osnažimo i da odemo za korak dalje, da nema mesta gde će moći ta ispitivanja da se rade kao u Srbiji i to ću podržati kao ministar", poručio je Nedimović.

On je kazao da je Niš grad u kome može da se razvija trgovina i da će se zato tu ulagati i u kontrolu kvaliteta mleka.

"Da razvijemo i Niš, pored Batajnice i Novog Sada, pošto u Nišu imamo najveći stočni fond na ovim prostorima", dodao je Nedimović.

Ministar je prethodno održao sastanak sa direktorom Instituta Milošem Petrovićem i zatim sa veterinarima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana