Tekst objavljen: 11.04.2017 11:26        


RAŠKA, 11. aprila (Tanjug) - Ministar pojloprivrede Branislav Nedimović ponovio je danas da je obezbeđeno dovoljno novca za odobravanje podsticaja za nabavku novog traktora u 2017. godini i poručio poljoprivrednicima da ne veruju onima koji kažu da do subvencija mogu da dođu nekom "prečicom". "Nemojte da vas obmanjuju da može nešto preko reda da se završi, postoji info telefon u ministarstvu, da pozovete i prijavite ako neko pokuša da vas obmane", rekao je Nedimović u Raškoj.

Nedimović: Nemojte da vas obmanjuju, prijavite

Govoreći o jučerašnjim redovima poljoprivrednika ispred ministarstva, koji su želeli da podnesu zahtev za subvencije, Nedimović se našalio da je to "staro srpsko pravilo".

"Sišao sam među njih, odmah ujutro u 8.00 sati, pitam ih, ljudi što čekate, konkurs traje mesec i po dana, ima dovoljno novca. Kažu, nama su rekli da nema dovoljno novca", ističe ministar.

Navodeći da se prvi put posle ko zna koliko godina subvencioniše sa 50 odsto nabavka novih traktora u sektoru voćarstva, povrtarstva, vinogardarstva, Nedimović je rekao da novca ima sasvim dovoljno.

"Imamo i unutrašnje rezerve ukoliko se pojavi veći broj zahteva. Sinoć sam razgovarao i sa premijerom o tome, pošto je do juče stiglo 208 zahteva. Drago mi je, to znači da smo pogodili meru", naveo je Nedimović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana