Tekst objavljen: 01.01.2019 20:00        


Prilikom kupovine bele tehnike i kućnih aparata kupci dobijaju garanciju da će proizvod koji pazare određeni vremenski period raditi bez ikakvih problema. U slučaju da se "pokvare" pre isteka predviđenog roka, garantni list upućuje na servis koji je dužan da kvar otkloni - besplatno.

Ne radi vam uređaj pod garancijom?

Ipak, svedoci smo toga da se i ove usluge servisera naplaćuju. U kojim slučajevima je to opravdano?

- Sve što je fabrička greška, sve što nije do korisnika, to se ne naplaćuje. Ali, ako na mašini za veš polomite bravicu ili pocepate gumu na vratima, to morate da platite, iako je uređaj u garanciji - rekli su nam iz jednog beogradskog servisa bele tehnike ističući da otklanjanje kvarova izazvanih tzv. mehaničkim oštećenjem naplaćuju i pre isteka roka koji se nalazi na garantnom listu.

Ipak, da nije sve tako jednostavno, potvrđuje iskustvo korisnika koji nisu oštetili svoj novi uređaj sopstvenom nepažnjom, a koji ipak ne radi iz razloga za čiju su procenu nestručni. Često, takvi slučajevi uključuju problem sa strujom.

- Ako je nešto na uređaju izazvalo kuršlus, to podleže garanciji, ali ako je serviser zamenio osigurač ili namestio fazu, pa uključio uređaj, znači da je to bilo do instalacija u stanu i to se naplaćuje - objašnjeno je uz dodatak da bi se takva usluga mogla naplatiti oko 2.000 dinara.

Mada u servisu priznaju da postoje usluge, poput navedenih, koje se uprkos garanciji naplaćuju, izlazak na teren nije jedna od njih.

- Izlazak servisera na teren se ne naplaćuje, to je pod garancijom - poručili su iz servisa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bela tehnika garancija pravo na garanciju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana