Tekst objavljen: 21.04.2015 10:39        


Direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara izjavio je danas da ne postoje sređeni imovinski odnosi u preduzećima, da se ništa ne obavlja glatko i da je cilj novog zakona da se ostvare brži efekti u stečaju. "Na žalost, ne postoji ništa što ide glatko, to je veliki problem", rekao je Šubara u Jutarnjem programu TV Pink.

Ne postoje sređeni imovinski odnosi u preduzećima

Šubara je rekao da, kada je reč o vlasništvu preduzeća, ne zna šta se radilo proteklih godina, kada čak nije raščišćeno ni pitanje čija je imovina.

On je ocenio da prodaja dela imovine preduzeća "Aleksa Šantić" predstavlja odličan primer i dobar signal svim stranim investitorima, ističući da je već položena bankarska garancija od 7.300.000 evra i da će u naredne dve-tri godine biti zaposleno 200-300 ljudi.

Govoreći o "Avala filmu", Šubara je rekao da zemljište nije predmet prodaje, jer je ono vlasništvo Srbije, da to preduzeće mora da ide u stečaj, da je "nacionalno blago" smešteno u Jugoslovenskoj kinoteci i da ne postoji opasnost da ta dela nestanu.

Šubara je, govoreći o novom zakonu o stečaju, najavio da će insistirati da troškovi stečajnog upravnika budu strogo vezani za njegovu nagradu i da će dobri stečajni upravnici brzo završavati stečajeve.

Šubara je podsetio da je Građevinsko preduzeće "Rad" u stečaju od 2001. godine, da su troškovi stečajnog postupka do sada koštali 16 i po miliona evra, a da je i "Ineks" od 2005. godine u stečaju, pri čemu se kraj tome ne nazire.

Od 512 preduzeća sa većinskim državnim kapitalom, čija bi privatizacija trebalo da bude završena do kraja ove godine, kako je rečeno, do sada je za svega njih 12 objavilo poziv za privatizaciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
privatizacija stečajni upravnik stečaj preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana