Tekst objavljen: 19.09.2024 15:25        


Narodna banka Srbije (NBS) je u saradnji sa grupacijom Londonske berze (London Stock Exchange Group – LSEG) uvela LSEG Market Tracker, novi sistem praćenja domaćeg finansijskog tržišta u realnom vremenu, objavila je danas NBS

NBS uvela novi sistem praćenja domaćeg finansijskog tržišta u realnom vremenu


Svrha korišćenja ove platforme je unapređenje procesa nadzora i izveštavanja o transakcijama na finansijskom tržištu u zemlji, na osnovu uvida u elemente transakcija na domaćem deviznom i novčanom tržištu u realnom vremenu.

LSEG Market Tracker je fleksibilna platforma koja se uspešno integriše u postojeću platformu za trgovanje, razvijenu od strane Refinitiv Limited LSEG.

Sveobuhvatnom pokrivenošću trgovanja i na deviznom i na novčanom tržištu, pružajući detaljan i blagovremen uvid u realizovane transakcije, NBS dodatno unapređuje monitoring finansijskog tržišta.


Platforma LSEG Market Tracker omogućava i korišćenje naprednog programa za analizu tržišnih podataka, čime se regulatoru obezbeđuje kvalitetnija osnova za donošenje odluka.

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je da uvođenje platforme LSEG Market Tracker omogućava Narodnoj banci Srbije podizanje kvaliteta nadzora nad domaćim deviznim i novčanim tržištem pružanjem uvida u podatke o obavljenim transakcijama u realnom vremenu.

"Ova napredna tehnologija će pomoći da usavršimo praćenje tržišnih aktivnosti, da delujemo blagovremeno i efikasno, obezbeđujući fer i transparentno tržišno okruženje privlačno i za domaće i za strane investitore”, istakla je ona.

Generalni direktor LSEG za srednju i istočnu Evropu, Bliski istok i Afriku Nadim Najar je istakao da je ova inicijativa u skladu sa njihovom posvećenošću inovacijama u finansijskom sektoru i pružanju podrške regulatorima u postizanju veće transparentnosti i efikasnosti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
LSEG Market Tracker praćenje tržišta Narodna banka Srbije finansijsko tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana