Tekst objavljen: 02.04.2015 11:46        


Narodna banka Srbije (NBS) organizovaće u subotu, 4. aprila, "Dan otvorenih vrata" i treću godinu uzastopno najširoj javnosti otvoriti vrata zgrade u Ulici kralja Petra 12, u vremenu od 10 do 16 časova, saopšteno je danas iz NBS . Posetioci će imati priliku da razgledaju svečani hol i upoznaju se sa istorijatom zgrade.

Nbs organizovaće u subotu "Dan otvorenih vrata"

U Centru za posetioce moći će da pogledaju osnovnu izložbenu postavku "Novac na tlu Srbije", kao i tematske izložbe "Dinar naš novac", "Izrada kovanog novca - od idejnog rešenja do realizacije" i "Narodna banka Srbije - nacionalna i evropska institucija".

Pored toga, pripremljeni su i video-materijali "Istorijat Narodne banke Srbije - 120 godina", "Zavod za izradu novčanica i kovanog novca" i "Dinar naš novac".

Centar za posetioce nudi i zanimljive interaktivne sadržaje za posetioce, navodi se u saopštenju NBS.
Tako će posetiocima biti omogućeno da provere verodostojnost svoje novčanice kroz lupu i UV lampu za proveru zaštitnih elemenata novčanica, da podignu zlatnu polugu, da proprate proces kovanja novca na presi za ručno kovanje, koja je napravljena po uzoru na presu iz 19. veka, kao i da se slikaju za novčanicu sa sopstvenim likom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
izložba kovani novac nbs narodna banka srbije referentna kam građani

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana