Tekst objavljen: 05.08.2014 10:30        


Narodna banka Srbije (NBS) je saopštila da je odluka o oduzimanju dozvole za rad "Takovo osiguranju" doneta na osnovu propisa i ocenila krajnje licemerno to što uprava instrumentalizuje loš položaj svojih zaposlenih.

NBS: Dozvola Takovo osiguranju oduzeta zakonito

NBS navodi da je oduzimanje dozvole "epilog intenzivnih kontrolnih aktivnosti u dužem vremenskom periodu sa kojima su sve vreme upoznati i rukovodstvo i vlasnici tog osiguravajućeg društva".

Narodna banka Srbije smatra da je "krajnje licemerno instrumentalizovati nezavidan položaj zaposlenih" koji će u likvidacionom postupku ostati bez svojih radnih mesta, i kojima nisu adekvatno predočene činjenice o problemima osiguravajućeg društva koje su dovele do ovakvog ishoda.

NBS ističe da je spremna da objavi sve podatke i činjenice koje je koristila u postupku odlučivanja o oduzimanju dozvola za rad pojedinačnim finansijskim institucijama, pa i u slučaju "Takovo osiguranja".

"Naši izveštaji najbolje svedoče o tome da su vlasnici i rukovodioci bili na vreme upozoravani i upoznati sa neizbežnim ishodom, odnosno merama koje će uslediti ukoliko ne otklone nepravilnosti i propuste u poslovanju i time otvore prostor za pronalazak adekvatnog rešenja za opstanak 'Takovo osiguranja'", navela je NBS.

Narodna banka navodi da nikako ne može biti odgovorna za njihovu neodgovornost, niti kriva što je reagovala zakonito na nezakonito postupanje rukovodilaca koji su svoje zaposlene doveli u ovu situaciju.

"Izjave trećih lica o eventualnoj ekonomskoj šteti po ovom osnovu, kao i preispitivanje opravdanosti ovog poteza NBS, smatramo zakasnelom reakcijom onih koji su mogli i imali šansu da se aktivno uključe u saniranje problema i usklađivanje poslovanja 'Takovo osiguranja' sa važećim propisima Republike Srbije", ističe centralna banka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
takovo osiguravajuće kuće društva za osiguranje osiguranje nbs Narodna banka Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana