Tekst objavljen: 04.08.2015 12:34        


Akcije na Atinskoj berzi su rano jutros bile u padu 4,5 odsto, kao posledica novog i gotovo 30-procentnog sunovrata vrednosti deonica grčkih banaka, javlja Rojters. Akcije četiri vodeće grčke banke su jutros pale za preko 29 odsto, navodi britanska agencija.

Nastavljen pad vrednosti akcija na Atinskoj berzi

Najnoviji gubitak vrednosti akcija usledio je samo dan nakon beleženja rekordnih gubitaka na Atinskoj berzi koja je juče otvorena posle pet nedelja obustave trgovanja.

Kada je reč o ostalim akcijama na vodećim evropskim berzama, one su na početku jutrošnjeg trgovanja evidentirale pad, pri čemu je londonski indeks FTSE pao 0,11 odsto na 6.680,85 poena, frankfurtski DAX 30 za 0,31 odsto na 11.408,23 poena, a pariski CAC 40 za 0,12 odsto na 5.114,63 poena.

Glavni indeks Atinske berze, Athex, juče je završio trgovanje u minusu od 16,2 odsto, što je najveći ikada registrovan pad tog indeksa, jer su investitori reagovali na nastavak neizvesnosti u pogledu novog paketa pomoći Evropske unije i na pogoršanje stanja privrede Grčke, navodi Rojters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pad berzanskog indeksa atinska berza grčka berza evropska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana