Tekst objavljen: 06.06.2022 15:55        


Premijerka Srbije Ana Brnabić sutra će u kragujevačkoj gradskoj upravi sa predstavnicima sindikata i radnika Fijata nastaviti pregovore o socijalnom programu za zaposlene koji će biti višak

Nastavak pregovora u Fijatu sutra, glavna tema - socijalni program


Kako je Beti rekao član pregovaračkog tima Bojan Božović, premijerka u Kragujevac dolazi u 15 časova.

Božović je rekao da od premijerke očekuju informacije o toku pregovora sa kompanijom Stelantis, u okiviru koje posluje Fijat, koji se odvija uz njeno posredovanje.

On je podsetio da je u petak na sastanku sa premijerkom u Beogradu postignut dogovor da se radnicima koji se opredele dobrovoljno za rad u inostranstvu ugovorom garantuje radno mesto u fabrici automobila u Kragujevcu po završeku tog radnog angažmana.

Božović je rekao da ima još nerešenih pitanja i da se sutra ne očekuje postizanje konačnog dogovora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


On je naveo da se još pregovara o iznosu otpremnina za koje radnici traže da budu jednake onima koje su bile prilikom otpuštanja treće smene u fabrici Fijat Krajler automobili (FCA) Srbija.

Božović je naveo da je još otvoreno pitanje statusa zaposlenih za koje nije prihvatljiva ni jedna opcija socijalnog programa - ni odlazak u inostranstvo na rad, ni otpremnine, već žele da ostanu da rade u fabrici u Kragujevcu.

Predlog je da se za njih obezbedi "minimalac" do početka proizvodnje električnog vozila u Kragujevcu 2024. godine.

Za Igora Anđića iz pregovaračkog tima "kamen spoticanja" u pregovorima je upravo status onih radnika koji se ne opredele dobrovoljno ni za jednu opciju socijalnog programa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
radnici fijata fijat automobili srbija stelantis ana brnabić pregovori socijalni program

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana