Tekst objavljen: 04.02.2017 11:27        


Evropski putnici više neće morati da plaćaju naknade za roming prilikom korišćenja mobilnih telefona na teritoriji Evropske unije, pošto je 28-člani blok postigao dogovor koji stupa na snagu u junu. 

Naknade za roming u EU u junu odlaze u istoriju

"Ovo je bio poslednji deo slagalice. Od 15. juna, Evropljani će biti u mogućnosti da putuju po zemljama EU bez plaćanja naknade za roming", izjavio je potpredsednik Evropske komisije za jedinstveno digitalno tržište Andrus Ansip, a prenosi agencija Frans pres.

Plan o ukidanju rominga je prvobitno odložen pošto su se telekomunikacioni operateri u najpopularnijim turističkim destinacijama, kao što su Španija i Italija, požalili da će ova odluka imati jednokratan efekat i zapretili podizanjem nacionalnih cena.

Oni tvrde da će "besplatan roming" na kraju rezultirati time da siromašniji Evropljani na jugu kontinenta plaćaju troškove bogatih turista koji telefoniraju kući ili surfuju po internetu dok su na odmoru.

Najnoviji dogovor još treba da dobije "zeleno svetlo" Evropskog parlamenta i zemalja članica, ali se očekuje da će to biti samo formalnost, prenosi AFP.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bez rominga unutar EU roming ukidanje rominga evropska unija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana