Tekst objavljen: 04.08.2019 18:00        


Poreska uprava Srbije primila je ukupno 25.612 prijava za utvrdjivanje godišnjeg poreza na dohodak gradana za prošlu godinu

Najviše milionera u Srbiji je u Beogradu

Od sto najvećih prijavljenih prihoda, 65 procenata pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd (74 lica su domaći državljani, a 26 su strani državljani).

Najčešća prijavljivana zanimanja su menadžer, direktor i inženjer, dok su 86 procenata prijavljenih - muškarci

Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od oko 52 do oko 350 miliona dinara.

Obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali su gradjani koji su u 2018. godini ostvarili dohodak veći od 2.470.644 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Srbiji u toj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Najviše prijava podneto je od fizičkih lica sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd - ukupno 17. 621 prijava, zatim iz Novog Sada 4. 873 prijava, a sledi Kragujevac sa 1. 713 prijava.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Osim ovih podataka, Poreska uprava neće objavljivati druge statističke podatke u vezi sa godišnjim porezom na dohodak gradjana za 2018. godinu, navodi se u saopštenju.

Elektronskim putem, navode, preko portala Poreske uprave, primljeno je 33 procenata prijava.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
milioneri Srbija Beograd statistika poreska uprava

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana