Tekst objavljen: 28.02.2017 13:00        


Tek završeni 39. Međunarodni beogradski Sajam turizma opravdao lidersku poziciju u regionu a po broju posetilaca najuspešniji je u svojoj istoriji - posetilo ga je 74.762 ljudi, navodi se u saopštenju Sajma. 

Najuspešniji Sajam turizma u istoriji

Nastavljen je trend rasta u svim parametrima: broja učesnika - izlagača i zemalja koje su nastupile, organizacionog, sadržajnog i biznis aspekta, poslovnih susreta i ugovorenih poslova tokom sajma, ali i broja posetilaca.

Na dan otvaranja manifestaciju je posetilo 31 odsto više posetilaca u odnosu na prošlu godinu, a u brojkama to je skoro tri hiljade posetilaca više u odnosu na prošlogodišnji prvi dan najveće turističke smotre u regionu.

Manifestacija je na sveobuhvatan način predstavila i sagledala sve aspekte turističke privrede organizujući tradicionalno u isto vreme i Sajam hotelsko - ugostiteljske opreme HORECA OPREMA, Sajam vina BEOWINE, ove godine na većem izlagačkom prostoru i sa većim brojem učesnika i izlagača, kao i Sajam suvenira.

Sajam je etablirao novi trend u svetu turizma - da se turističke destinacije objedinjuju u jednu zajedničku turističku ponudu u cilju što efektnijeg osvajanja novih tržišta i povećanja turističkog prometa i broja turista.

Rekordni broj izlagača i posetilaca iz svih delova sveta potvrđuje regionalni i međunarodni karakter ovog centralnog turističkog događaja.

U šest hala Beogradskog sajma više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja sveta predstavilo je turističku ponudu, kulturu i običaje, vina i specijalitete kojim očaravaju turiste i goste.

Potvrda značaja Sajma turizma za ekonomiju i srpsku privredu data je i prepoznata od strane države - Sajam je i ove godine otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić, a podršku manifestaciji pružio je potpredsednik vlade i resorni ministar Rasim Ljajić.

Zapažen nastup ostvarila je Crna Gora, zemlja partner ovogodišnjeg sajma, a tokom sajma najavljeni su novi projekti koji dodatno učvršćuju inače dobre međudržavne odnose i kvalitetnu ekonomskau saradnju sa Srbijom.

U organizaciji Privredne komore Srbije i Privredne komore Crne Gore, tokom sajma održan je Forum o unapređenju regionalne saradnje u oblasti turizma.

Sajam turizma pozicionirao je Srbiju kao značajnu turističku destinaciju i jedinstveni kutak Evrope sa velikim prirodnim potencijalima, kulturnim bogatstvom i dragocenim etnološkim nasleđem.

Za Sajam je bilo akreditovano oko 1.000 novinara, među njima i veliki broj iz inostranstva: RF, Kine, Irana, Kanade, Australije, Italije, Holandije, Nemačke, Crne Gore, Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Bugarske, Slovačke, Rumunije, Republike Srpske...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posećenost sajma Međunarodni sajam turizma sajam turizma u beogradu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana