Tekst objavljen: 21.12.2013 11:00        


Deda Mraz je najskuplji brend na svetu, ocenila je britanska agencija Brend Fajnens. Prema oceni ove agencije, Deda Mraz bi kao brend vredeo 1.162 milijardi evra, oko tri puta više od kompanije Epl, čija se vrednost kreće oko 366 milijardi evra.

Najskuplji brend na svetu - deka sa bradom u crvenom

Lik dugobradog i belobradog starca obučenog u crvenobelo odelo osmišljen još u 19. veku, kao brend bio bi pet puta skuplji od Koka-kole, čija je vrednost na berzama 200,9 milijardi evra.

"Deda Mraz je brend broj jedan u svetu", smatra Dejvid Hej direktor britanske agencije koja je za procenu vrednosti brenda koristila ekonomski učinak Deda Mraza u turističkom, trgovinskom i u ugostiteljskom sektoru.

Neosporno je da je Deda Mraz poznata ličnost najveće vrednosti u svetu, i nije ni čudo što brendovi kao što su Koka-kola, Folksvagen ili KFC pokušavaju da se približe njegovoj poplurarnosti.

Kad je reč o poznatim ličnostima, fudbaler Dejvid Bekam je, posle najavljenog povlačenja sa fudbalskih terena u maju ove godine, na osnovu raznih ugovora za reklamiranje robnih marki zaradio 35,5 miliona evra, a očekuje se da bi ta vrednost mogla dostići 363,2 miliona evra.

Procenjuje se da je rođenje naslednika britanske krune u julu ove godine princa Džordža, britanskoj ekonomiji donelo 581,2 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
deda mraz Nova Godina brendovi brend

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana