Tekst objavljen: 18.08.2023 13:55        


Na ovih 20 lokacija, imaćemo još 200 punjača na auto-putevima

Najavljena izgradnja 20 "zelenih pumpi" širom Srbije


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je u petak da će Srbija sledeće nedelje raspisati tender za izgradnju 20 "zelenih pumpi" za električne automobile na postojećim auto-putevima.

Vesić je za televiziju Prva rekao da će te pumpe sa električnim punjačima biti izgrađene na postojećim odmorištima.

"Deo će ostati za parkiranje automobila, samo će biti uređen, a deo će biti pretvoren u mogućnost, biće dozvoljeno onome ko pobedi na tenderu, da postavi najmanje 10 brzih elektropunjača. Imaće mogućnost da napravi pravu 'zelenu pumpu', koja će imati svoj restoran, kafić, prodavnicu", rekao je Vesić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


On je naveo da trenutno na auto-putevima postoji osam električnih punjača i dodao da se trenutno rekonstruiše 26 naplatnih rampi, gde će na većim biti postavljeni ti punjači, prenosi eKapija.

"Sa ovih 20 mesta, imaćemo novih 200 punjača na auto-putevima i mi ćemo kao zemlja biti opremljeniji elektropunjačima od mnogih zemalja EU", kazao je Vesić.

Ministar je dodao i da u nedavno usvojenim izmenama Zakona o planiranju i izgradnji stoji da svi koji imaju regularne pumpe, moraju na određeni broj mesta za točenje goriva da imaju i elektropunjač.

"Tako da neće biti pumpe na auto-putu bez dva ili tri punjača", rekao je Vesić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zelene pumpe električni automobili punjači za električne automobile Srbija goran vesić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana