EUR 117,59 USD 104,30 CHF 110,76

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 13.07.20. :: 117.5944 rsd

Tekst objavljen: 11.04.2016 13:59        


Terminske cene nafte su tokom današnjeg trgovanja u Aziji pale, posle prošlonedeljnih dobitaka potpomognutih podacima o padu proizvodnje nafte u SAD, a uoči predstojećeg sastanka zemalja proizvođača "crnog zlata". 

Nafta jeftinija uoči sastanka vodećih proizvođača

Američka "laka" nafta WTI za isporuku u maju pala je 18 centi, na 39,54 dolara za barel, a sirova nafta "brent" za junske isporuke za 18 centi, na 41,76 dolara, izveštava agencija AFP.

Podaci koji su ukazali na iznenađujući pad zaliha i proizvodnje nafte u SAD pružili su podstrek tržištu prošle nedelje, ali i smanjenje broja bušotina.

Trgovci naftom željno iščekuju naredni izveštaj o zalihama u SAD, koji bi trebalo da bude objavljen u sredu, nadajući se daljem smanjenju, koje bi ukazalo na ubrzanje tempa tražnje.

U fokusu trgovaca je, međutim, sastanak u Dohi, 17. aprila, na kom će vodeći svetski proizvođači nafte, predvođeni Rusijom i Saudijskom Arabijom, razgovarati o prekomernoj ponudi na globalnom tržištu koja je cenu nafte srezala za tri četvrtine od avgusta 2014. godine.

"Ova sreda je veoma važna, jer ćemo razmatrati da li je smanjenje zaliha u SAD samo jednokratna stavka ili trend", izjavila je analitičarka singapurske kompanije CMC Markets, Margaret Jang, dodajući da bi novi pad zaliha pružio snažnu podršku cenama nafte.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
broj bušotina cena nafte cena nafte na berzi zalihe nafte svetske zalihe nafte pad cene nafte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana

Prosečna ocena: 4.11

ostavite komentar