Tekst objavljen: 29.02.2016 10:54        


U ski centru na Staroj planini za vikend je ostvarena milionita vožnja od kada je gondola počela sa radom, saopštila su danas Skijališta Srbije.

Na Staroj planini ostvarena milionita vožnja gondolom

Uprkos promenljivim vremenskim uslovima tokom sezone, zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, odličnom organizacijom i dobrom pripremom staza, skijalište na Staroj planini radi bez prekida od sredine decembra, kada je počela sezona.

Kako se navodi, ovo skijalište počelo je sa razvojem 2007. godine, a prva godnola u Srbiji puštena je u rad u januaru 2012. godine.

Od puštanja u rad gondole do danas ostvareno je milion vožnji, a ovaj broj pokazuje da Stara planina ima veliki potencijal za dalji razvoj skijaškog i planinskog turizma.

Početak razvoja skijaške infrastrukture na ovoj planini započeto je izgradnjom četvorsedne žičare i ski lifta na lokacijama Konjarnik i Sunčana dolina, a zatim se ski centar proširio i na Jabučko ravnište i Babin zub.

Danas na Staroj planini ima oko 13 kilometara staza, raznih kategorija sa FIS homologacijom, a dnevno u ovom ski centru uživa više od hiljadu skijaša.

Milionitu vožnju gondolom ostvario je Saša Đordjević (47) iz Svrljiga, kojem je kao nagrada uručena ski karta, 10/sezona, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
milionska božnja ski centri stara planina skijališta srbije skijanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana