Tekst objavljen: 20.02.2018 14:35        


Aranžman za letovanje možete platiti i nekoliko stotina evra jeftinije ukoliko se odlučite za ranu rezervaciju! Tako cene deset noćenja u Grčkoj sa autobuskim prevozom u "first minute" ponudama u špicu sezone počinju od 89, a u maju ih je moguće naći već za 39 evra.

Na more za manje od 100 evra   "rana rezervacija"

- Aranžman za Grčku uvek uplaćujemo u januaru ili februaru. Prvo što možemo da dobijemo popust i do 30 odsto u nekim hotelima za rane uplate, a drugo jer možemo da biramo termin koji nama odgovara - priča svoja iskustva Vladimir Todosijević.

Cene u maju koje nude i posrednici i hotelijeri razlikuju se od julskih i po nekoliko stotina evra.

Paralija u jednoj od turističkih agencija, u trokrevetnom studiju za deset dana krajem maja košta 59 evra, a cena raste do jula, gde je za sve to isto potrebno 159 evra. Grčka, međutim, ove godine u prvom krugu, kako kažu u agencijama, gubi trku sa Turskom.

- Popunjenost hotela je velika, te popusti za rane uplate od strane hotelijera i nisu velikodušni kao prošle godine, pa preporučujemo svim putnicima da svoja letovanja uplate što pre kako bi iskoristili te popuste koji dosežu i do 39 odsto - napominju iz agencije “Big blu”.

I Egipat je popularan pre jeka sezone, krajem proleća, jer se u ponudi Hurgada može naći “all inclusive” za 400 evra.

Međutim, 11 dana na Siciliji košta 549 evra od 24. juna sa punim pansionom, privatnom hotelskom plažom, ležaljkama i suncobranima uključenim u cenu, a za dvoje dece smeštaj je gratis. Cene za udaljeniju špansku Majorku startuju od 629 evra. Za one koji su sebi obezbedili sopstveni prevoz, internet stranice za rezervaciju hotela nude najbolje opcije. Na jednoj od njih možete rezervisati od 4. juna deset noći u Ljoret de Maru u Španiji za 26.000 dinara.

NA RATE

Osim popusta, lakši dolazak do letovanja omogućuje i plaćanje na rate.

- Mi nudimo plaćanje na različite načine: keš uplate, plaćanje kreditnim karticama na šest ili 12 mesečnih rata, kao i čekovima građana. Depozit za rezervaciju se plaća 30-40 odsto od ukupnog iznosa, u zavisnosti od aranžmana, a 10 do 15 dana pre početka putovanja putnici su dužni da izmire svoje putovanje - kažu iz "Kontikija".

AGENCIJSKI POPUSTI

Osim hotelskog ili apartmanskog popusta, pojedine agencije nude i dodatni popust ako odmah uplatite deo ili celu svotu za aranžman. Tako da ako imate "novca pri ruci", letovanje može da vas na ovaj način izađe jeftinije i za sedam odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena letovanja letovanje jaftinije letovanje Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana