Tekst objavljen: 10.11.2018 15:49        


Od 5. septembra kada je Ministarstvo za rad Srbije objavilo na svom sajtu nazive 21 firme u kojima su zatečeni radnici „na crno” ili su inspektori u njima utvrdili različite nepravilnosti, dva meseca kasnije na listi se nalazi više od 1.000 preduzeća ali i pojedinaca koji su svoje poslove obavljali mimo zakona.

Na listi više od 1.000 onih koji rade „na crno"

Na spisku ministarstva je znatan broj frizerskih i kozmetičarskih salona, autoperionica, trgovina, kafića ali i građevinskih radnika koji su sami radili „na crno”, poput uličnih prodavaca, fizičkih radnika, prodavaca na nelegalnim tezgama, prenosi Tanjug.

Na spisku su i taksisti, automehaničari, prodavci ogreva, neprijavljeni pekari, ali i krojačice, nelegalne drvoseče, mesari...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na spisku se nalazi niz firmi koje rade u Subotici, Somboru, Zrenjaninu, zatim Novom Sadu, Beogradu kao i Šapcu, Vranju, Nišu, Boru, Tutinu, Bujanovcu... a koje nisu prijavile zaposlene, nisu registrovane u APR-u ili su pak u njima utvrđene nepravilnosti u poslovanju.

1 komentar

  1. User image
    Marko 06.11.2018 9:59

    Ha, 21 firma, pa zar su toliko nesposobni, pa svako od nas moze da nabroji toliko firmi za koje sigurno zna da imaju neprijavljene radnike. Ili pak inspekcija ne proverava firme koje su pokrovitelji SNS-a.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
neprijavljeni radnici poslodavci rad na crno firme

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana