Tekst objavljen: 18.02.2015 11:40        


Ambasador UAE u Beogradu Džuma Rašid Al Daheri izjavio je da Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) imaju velika očekivanja od predstojećeg 37. po redu Međunarodnog sajma turizma u Srbiji gde će učestvovati kao zemlja partner. "Očekujemo spektakularno otvaranje i veliki broj posetilaca.

Mnogo očekujemo od predstojećeg sajma turizm

"Očekujemo spektakularno otvaranje i veliki broj posetilaca. Sajam će posetiti i zvaničnici iz UAE, iz Kancelarije za turizam i kulturu", rekao je Al Daheri novinarima na prijemu koji je Ambasada UAE u Beogradu tim povodom sinoć priredila.

Prema njegovim rečima, i Er Srbija, zajednička aviokompanija Vlade Srbije i Etihada iz UAE, pripremila je za tu priliku atraktivan štand.

Upitan da li očekuje da će predstojeći sajam dodatno unaprediti saradnju dve zemlje, odgovara da se na tome intenzivno radi.

"Radimo sa Vladom Srbije, sa poslovnim ljudima obe zemlje, a investicije se odvijaju po planu. Napredak postižemo na dnevnom nivou", rekao je Al Daheri i dodao da će se rezultati još bolje saradnje Srbije i UAE tek videti.

Al Daheri je izrazio zadovoljstvo što je sinoćnje okupljanje bilo uspešno, a cilj je, kako je rekao, bio da se ljudi okupe, razgovaraju i razmenjuju iskustva i ideje.
Prijemu su prisustvovali generalni direktor Kabineta za turizam i kulturu u Abu Dabiju Jasem Al Darmaki, srpski ministar turizma, telekomunikacija i trgovine Rasim Ljajić, generalni direktor Er Srbije Dane Kondić, direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac, više predstavnika stranih ambasada u Beogradu i drugi ugledni gosti.

Al Darmaki je u izjavi novinarima rekao da su UAE zadovoljni zbog učešća na sajmu, gde će imati prilike da ponude svoje hotele, atraktivne lokacije, i da prodube saradnju sa Beogradom po zakonu i kroz najbolju praksu.

Upitan da li očekuje da će broj turističkih poseta između dve zemlje nakon sajma biti veći, odgovara: Naravno.
"Pratimo razvoj situacije u oblasti turizma. Sa Er Srbijom i Etihadom podigli smo broj turista izmedju dva grada i zelimo da to i dalje razvijamo. Gradjanima Srbije je Abu Dabi veoma privlačna destinacija", rekao je Al Darmaki.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je sinoć novinarima da će na predstojećem Sajmu biti potpisan sporazum o saradnji u oblasti turizma sa Abu Dabijem, koji će podrazumevati razmenu stručnjaka, međusobne posete i zajedničke turističke ponude.

Ljajić je naveo i da je sada više nego izvesno da ćemo tada imati rekordan broj izlagača - više od 1.100.
Direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Gordana Plamenac izjavila je da je saradnja sa Abu Dabijem fantastična šansa za naš turizam i napomenula da su "Er Srbija" i "Etihad" naša spona i kopča sa ovim delom sveta i sa trećim tržištima.

Plamenac je rekla da je sa direktorom Kabineta za turizam i kulturu u Abu Dabiju razgovarala o tome kako da Srbija i UAE rade zajedno na promociji i na trećim tržištima, koristeći pogodnost letova i činjenicu da se na putu ka trećim tržištima samo jednom preseda u Abu Dabiju.

"Istovremeno, mi smo zajedno sa ministarstvom turizma pokrenuli inicijativu da se u Republičkom zavodu za statistiku gosti iz UAE posebno kategorišu i evidentiraju, tako da ćemo moći da imamo i prave podatke o tome koliko turista iz ovih zemalja dolazi kod nas i da pratimo šta ih najviše interesuje", rekla je ona.

Prema njenim rečima, sve veći broj turista se zadržava u Beogradu, ali je namera TOS-a da turiste više zainteresuje za ponudu koja bi obuhvatala planinske centre, banje i "siti brejk" program.
Sajam turizma biće održan od 19. do 22. februara na Beogradskom sajmu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Etihad er srbija ujedninjeni arapski emirati beogradski sajam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana