EUR 118,51 USD 100,99 CHF 102,07

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 20.11.17. :: 118.5061 rsd

Tekst objavljen: 20.04.2017 15:20        


BEOGRAD, 20. aprila (Tanjug) - Mladi kreativci su nova narastajuća klasa koja je pokretačka snaga ekonomskog razvoja gradova kroz inovacije, rekla je direktorka za strategiju razvoja turizma grada Tel Aviva Landes Fišer u Skupštini grada Beograda, na skupu "Pametni gradovi - brendiranje i razvoj lokalnih turističkih ponuda". 

Mladi kreativci su nova snaga svetske ekonomije

Predstavnici lokalnih samouprava i turističkih organizacija iz Srbije mogli su od nje da saznaju kako da svoje gradove i opštine učine atraktivnijim mestom za život i rad i približe turističku ponudu mladim generacijama i preduzetnicima.

"Uspeh Tel Aviva leži u povezivanju poslovne i turističke ponude grada, predstavljene kroz brendove Tel Aviv Start-Up City i Tel Aviv Non-Stop City. Pokrenuli smo stvaranje snažne startap zajednice i danas ima jednu takvu firmu na 290 stanovnika, što je inače najviše u svetu, kao i 84 habova i inovacionih centara", istakla je Fišer i dodala da je to više od Londona, Pariza i Berlina.

Ona je objasnila i da više od 44 odsto radne snage Tel Aviva sada radi upravo u kreativnim delatnostima.
"Grad je pomogao razvoj startap zajednice omogućivši korišćenje opštinskih prostorija besplatno i ponudio poreske olakšice. Takođe, Tel Aviv je otvorio svoje baze podataka kako bi ih kreativni preduzetnici koristili za osmišljavanje rešenja za konkretne probleme", kazala je gošća iz Izraela.

Ona je dodala da kod njih međunarodne kompanije poput Fejsbuka, Koka-Kole, Dojče telekoma, ne razvijaju svoje istraživačke centre već angažuju lokalne preduzetnike.

Ambasadorka Izraela Alona Fišer-Kam istakla je da je današnja radionica, koju su organizovali ambasada i NALED, prvi u nizu događaja povodom obeležavanja 69. godišnjice nezavisnosti te zemlje, kao i 25 godina diplomatskih odnosa Izraela i Srbije.

Član Upravnog odbora NALED-a i direktor za jugoistočnu Evropu kompanije SAP Vojislav Genić istakao je da NALED i ambasada Izraela godinama sarađuju na jačanju kapaciteta lokalnih samouprava i da su omogućili velikom broju službenika iz lokalnih administracija da pohađaju programe profesionalnog usavršavanja u Izraelu.

Ostavi komentarPovezane teme: