Tekst objavljen: 14.05.2017 13:00        


Ko god je tokom vikenda, ali i danas, pokušao bilo koju vrstu robe da plati “Dajners” karticom, neprijatno je iznenađen kada su prodavci na kasama saopštili da plaćanje njome nije moguće. Razlog - blokada računa “Dajners kluba” koji izdaje ovu karticu, i to za više od 3,5 miliona evra.

Misterija "Dajners" Račun firme u blokadi

Da je račun firme blokiran, našem novinaru su potvrdili i u Korisničkom servisu “Dajners kluba” u Beogradu, gde kažu da je blokadi traje već tri dana, tačnije od petka uveče.- Račun nam je blokiran, i trenutno ne znamo kada će problem biti rešen. Trudimo se da to bude što pre - rečeno je u Korisničkom servisu.

"Zabrana" u "Liliju", "Maksiju", "Tempu"...

Kako su naveli, od kada su i oni saznali za blokadu, obavestili su prodajna mesta gde se “Dajners” kartica koristi, a trgovci su “brže, bolje, prestali da primaju karticu”.- Ne primaju je u “Liliju”, “Maksiju”, “Tempu”, u prodavnicama “Šop end gou”, MOL pumpama... - pričaju u Korisničkom servisu.

Malverzacije u kompaniji

Problem sa ovom platnom karticom nastao je zbog toga što je “Dajners klub Internešnal”, koji je izdaje, kasnio u plaćanju svojih obaveza prema trgovcima. Takođe, navodno je bilo i nepravilnosti u poslovanju i u finansijskim izveštajima od proteklih nekoliko godina, skrivane su i obaveze prema poveriocima, a potraživanja klijenata neispravno su prikazivana.

Tokom današnjeg dana “Dajners klub” je korisnicima svoje kartice, kojih ima više od 50.000, poslao obaveštenje da korišćenje njihove kartice nije moguće na pojedinim prodajnim mestima.

Blokada računa

- Prihvat u ovom trenutku otežava i blokada računa kompanije od strane nekoliko poverilaca. Navedene okolnosti uzrokovane su nepravilnostima u poslovanju kompanije u prošlosti, pre zaključenja transakcije u martu 2017. godine, kojom je “Erste kard klub” stekao sto odsto vlasništva nad kompanijom “Dajners klub Internešnal” - navodi se u saopštenju.

Takođe, u ovom obaveštenju piše da su zbog svih ovih propusta podnete i krivične prijave protiv bivših čelnih ljudi “Dajners kluba internešnal”.- Za sada nije moguće predvideti koliko će dugo ovakvo stanje da traje i na koliko prodajnih mesta neće biti moguće korišćenje kartice - piše u saopštenju.

Šta sa članarinom?

Pitanje na koje još nema odgovora je šta će biti sa korisnicima koji su članarinu “Dajners klubu” platili na godišnjem nivou i to u iznosu od oko 3.000 dinara. Pitanje postavljaju i oni koji članarinu plaćaju mesečno oko 300 dinara, da li to da učine sledećeg meseca, ili što bezbolnije ukinu ovu karticu.- Zašto da im plaćam članarinu, ako ne mogu da korsitim karticu - rekao je za "Blic" jedan od korisnika "Dajners" kartice.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
diners club blokada računa blokada kartice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana