Tekst objavljen: 18.04.2017 8:47        


BEOGRAD, 18. aprila (Tanjug) - Pileća prsa "Perutnine Ptuj" zaražena salmonelom, nisu stigla iz Hrvatske u Srbiju, kažu u Ministarstvu poljoprivrede za "Politku". "Rinfuznu piletinu nismo uvezili iz Hrvatske, ali ni iz Slovenije. Od početka godine kod nas nisu dolazila pileća prsa bez kože. Proizvodi koji su u Hrvatskoj bili sporni nisu stizali kod nas", navode u tom Ministarstvu.

Ministarstvo:ZaraĆena piletina nije stigla u Srbiju

Kako se navodi, piletina istog proizvođača je već bila "na udaru" hrvatske inspekcije krajem prošle godine, kada je sveže pileće meso iz Slovenije povučeno iz prodaje zbog ešerihije koli i salmonele.

Sagovornik lista ističe da su granične kontrole rigorozne, kao i da veći problem predstavljaju male klanice kojih ima više od hiljadu, a koje dostavljaju robu na lokalna tržišta i pijace.

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilio je u subotu da se zbog salmonele povlači određena količina pilećih prsa Perutnine Ptuj- Pipo, uvezene u rinfuzu iz Slovenije, kao i deo svežeg pilećeg mesa uzorkovanog na Poljoprivrednom gazdinstvu Orehovec u Velikom Bukovecu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana