Tekst objavljen: 14.02.2016 12:00        


Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu infrastrukturnih projekata koji će se u 2016. finansirati, u okviru Programa podrške unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture "Gradimo zajedno" i Programa za podršku unapredjenja privrednog ambijenta u cilju privlačenja investicija. 

Ministarstvo sa milijardu RSD pomaže projekte opština

U okviru ova dva programa, Ministarstvo privrede će sa milijardu dinara sufinansirati izgradnju i opremanja industrijskih i poslovnih zona koji će doprineti boljem poslovnom okruženju i privlačenju investitora, ali i izgradnju i obnovu saobraćajnica, škola, vrtića, objekta zdravstvene i socijalne zaštite i građevina od kulturno - istorijskog značaja.

Ministarstvo će sufinansirati projekte u iznosima od 50 odsto vrednosti projekta za Program "Gradimo zajedno" i 60 odsto od vrednosti projekta za Program podrške unapređenju privrednog ambijenta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Više informacija o programima, uslovima javnih poziva, načinu sufinansiranja, kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji, zainteresovane lokalne samouprave mogu naći na internet prezentaciji Ministarstva privrede, a rok za prijavu projekata je 23. februar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
projekti ministarstvo lokalna samouprava

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana