Tekst objavljen: 25.09.2019 9:55        


Novo povećanje penzija najavljeno je za 1. januar sledeće godine, a prihodi najstarijih sugrađana uvećaće se za 5,1 do 5,5 odsto.

Ministarstvo finansija na Instagramu: Penzije veće za 5,1 do 5,5 odsto

Visina povećanja biće u zavisnosti od parametara koji će biti poznati na kraju godine.To je objavilo Ministarstvo finansija na svom Instagram nalogu.

Kako su naveli, svim penzionerima će 1. decembra ove godine biti isplaćena jednokratna pomoć od 5.000 dinara.

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali izjavio je ranije da zbog suficita u budžetu, koji u prvih šest meseci iznosi 48,6 milijardi dinara, i stabilnih javnih finansija ima prostora za povećanje minimalne cene rada, što je i učinjeno i najavio da će svi penzioneri u Srbiji do kraja godine jednokratno dobiti po 5.000 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Tada je rekao i da se povećanje penzija očekuje od prvog januara 2020. godine, a da zaposleni u javnom sektoru mogu očekivati povećanje plata do kraja godine.

1 komentar

  1. User image
    Mučenik 25.09.2019 17:39

    Penzioneri radujte se, dobiće te 1500 dinara famoznog i dugo očekivanog povećanja penzije. S tim povećanjem možete kupiti sve što vam treba, a na kraju ništa. Cene su otišle do nebesa, a vama ipak ostaje da gledate svoju bedu i na kraju da glasate za svog grobara, koji rasipa novac na sve strane, a vama daje mrvice.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
povećanje plate penzija zaposleni cena rada

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana