Tekst objavljen: 08.09.2017 15:30        


Pregovarački tim Socijalno-ekonomskog saveta nije postigao konačni dogovor o minimalnoj ceni rada za 2018. godinu.

Minimalac na ledu, nisu došli iz Ministarstva

Sa jučerašnjeg sastanka tog tima izostali su predstavnici Ministarstva finansija, bez čijeg prisustva se ne može postići konačni dogovor, ali su usvojeni određeni zaključci, saopšteno je iz Unije poslodavaca Srbije.

Donošenje konačne odluke o visini minimalne cene rada očekuje se na narednoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta koja je zakazana za 12. septembar, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku su usvojeni zaključci, prema kojima Unija poslodavaca Srbije podržava svaki rast minimalne cene rada koji je praćen odgovarajućim rastom neoporezovanog dela zarada.

Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost ostaju pri zahetvu da se minimalna cena rada za 2018. godinu poveća na 154 dinara po radnom času bez poreza i doprinosa i podržavaju zahtev Unije poslodavaca da se poveća neoporezovani deo zarada.

Sastanku koji je juče održan u prostorijama Unije poslodavaca Srbije prisustvovao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, vd pomoćnika ministra Saša Trandafilović, predstavnik Ministarstva privrede Radoje Savićević, predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjinih granskih sindikata "Nezavisnost”, kao i predstavnici Unije poslodavaca Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
minimalac cena radnog sata minimalna cena radnog sata poslodavci radnici ministarstvo rada

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana