Tekst objavljen: 16.03.2015 10:48        


Generalni distributer za Mercedes-Benz i Smart i ove godine izložiće svoje novitete u Hali 3 Beogradskog sajma na preko 3.000 kvadrata.

Mercedesove premijere na beogradskom salonu automobila

Pod sloganom "Follow the Champions" biće predstavljeno oko 30 automobila. Među njima su i tri prestižna modela koji će prvi put biti izloženi na beogradskom auto-salonu.

Jedan od najatraktivnijih automobila na ovogodišnjem sajmu biće najnoviji Mercedesov sportski model - AMG GT.

Prilikom projektovanja ovog vozila, Mercedes nije napustio osnovni koncept klasičnog sportskog automobila sa dugačkom haubom ispod koje je smešten V8 motor čija snaga se prenosi na zadnje točkove.

Mercedes AMG GT proizvodi se u dve verzije. Osnovni model biće opremljen 4.0 litarskim V8 bi-turbo motorom sa 462 ks (339 kW) i 600 Nm maksimalnog obtrnog momenta. Iz stanja mirovanja do brzine od 100 km/h automobil će stizati za 4,0 s, uz maksimalnu brzinu od 304 km/h.

Kupcima kojima ove performanse nisu dovoljne biće ponuđen model AMG GT S, sa snažnijim V8 motorom koji proizvodi 510 ks (375 kW) i 650 Nm. Zahvalujući dodatnoj snazi, AMG GT S biće u stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 3,8 s, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 310 km/h.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Druga velika Mercedesova premijera je jedan od najsofisticiranijih i najelegantnijih modela ovogodišnjeg sajma - Mercedes S klase Coupe.

Model koji će biti predstavljen u Beogradu je sportska top verzija - S 63 AMG Coupe. Za pogon je zadužen 5.5 litarski V8 bi-turbo motor sa 585 ks (430 kW) koji proizvodi čak 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

U poređenju sa prethodnikom, Mercedesom CL 63 AMG, njegov naslednik razvija 40 "konja" i 100 Nm više. Osnovna verzija sa zadnjim pogonom od 0 do 100 km/h stiže za 4,3 sekunde, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.


Opcioni 4MATIC model do stotke stiže za 3,9 s.

Najekskluzivnija premijera na štandu Mercedesa svakako je Mercedes Maybach S klasa. Publika u Beogradu ima priliku da upozna njegovu najprestižniju i najluksuzniju verziju - Mercedes Maybach S500.

Ako ste mislili da je vrhunac luksuza Mercedes dosegao u standardnoj S klasi, Maybach verzija će vas razuveriti. Ovaj automobil namenjen je probranoj klijenteli koja će bez pitanja izdvojiti novac za dodatni komfor i ekskluzivne sadržaje.

Mercedes Maybach je od regularne S klase duži za 200 mm, tako da je ukupna dužina ovog automobila 5.453 mm, a međuosovinsko rastojanje čak 3.365 mm. Zahvaljujući dodatnim centimetrima, pristup i prostor na zadnjim sedištima je na nivou najluksuznijh Rolls-Royce i Bentley modela.

Mercedes Maybach S500 pogonjen je 4.7 litarskim V8 bi-turbo benzincem sa 455 ks (335 kW) i 700 Nm.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novi auto novi automobil beogradski sajam Sajam automobila Mercedes sajam automobila u beogradu auto sajam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana