Tekst objavljen: 27.08.2019 15:25        


Jedan od najraširenijh lanaca brze hrane na svetu, Mekdonalds, testira novi tip restorana koji se baziraju isključivo na narudžbinama "za poneti"

"Mekdonalds" menja koncept: Od sada obroci samo "za poneti"

Gosti naručuju hranu preko velikih tačskrin kioska, plate karticom, te zatim pričekaju da osoblje pripremi njihovu porudžbinu.

Mesta za sedenje nema, baš kao ni dekorativnih detalja u enterijeru, a ideja je da se ponudi brzi obrok onima koji nemaju vremena ili ne žele da se zadrže da ručaju u restoranu.

Prvi takav restoran, ili bolje reći, lokacija za preuzimanje hrane, otvoren je nedavno u Londonu i znatno je manji od uobičajenih restorana.

Meni je, kako piše Biznis insajder, ograničen na neke od najpopularnijih jela, poput pomfrita, big meka ili meknagetsa. Ideja je da s obzirom da zaposleni ne primaju porudžbine već ih gosti sami odrađuju na ekranima, svi radnici budu u potpunosti posvećeni pripremanju hrane i tako znatno smanje vreme čekanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

No, kako su pisali novinari Biznis insajdera koji su testirali ovakav Mekdonalds, njihova porudžbina nije bila ništa brže gotova nego što je uobičajeno.

Ovo je najveća promena koju Mekdonalds uvodi u svoje poslovanje još otkad su 1970-ih uveli opciju drive-in zahvaljujući kojoj se kupci mogu dovozati do šaltera automobilom, naručiti hranu, i zatim na sledećem šalteru preuzeti svoju porudžbinu. Taj novitet je tada značio revoluciju među lancima brze hrane, a novi restorani "za poneti" možda najavljuju revoluciju 2.0.

Pokaže li se test lokacija u Londonu uspešnom, taj lanac bi ovaj koncept uskoro mogao da proširi i na druga tržišta.

2 komentara

  1. User image
    Бранимир 03.09.2019 14:12

    Да сте живи и здрави, "Бургер кинг" овакву врсту услуге има већ годинама. барем је има у Истамбулу.

  2. User image
    Italijan 05.09.2019 9:29

    Nemoguce za Rim. Vlasti su zabranili jela na javnom mestu, pogotovo spanski trg i stepenice, a odmah je tu mekdonald. Pa gde onda da nosimo i jedemo?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hrana za poneti mcdonalds mekdonalds London

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana