Tekst objavljen: 19.04.2017 8:30        


NOVI SAD, 19. aprila (Tanjug) - Nastup Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji će biti održan od 13. do 19. maja, bila je tema danas održane konferencije za novinare na Novosadskom sajmu.

Mehanizatori ključni činilac Sajma poljoprivrede

Osim brojnih noviteta osnovne i prateće mehanizacije, Nadlukač je najavio i novitet iz oblasti stočarstva ukciju stoke najkvalitetnijih grla domaćeg geofonda, kao i Agro B2B berzu na kojoj se očekuje učešće više od 100 kompanija iz 20 zemalja, a koja će biti održana 15. maja u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

Generalni sekretar Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije Đorđe Mišković, rekao je da će ove godine na Poljoprivrednom sajmu izlagati 18 članica Udruženja i to na površini od 22.000 metara kvadratnih, što je za oko deset odsto više nego prethodne godine.

"Nastup na većoj površini je dobar znak jer je pokazatelj boljitka na tržištu i poljoprivredi Srbije. Osim niskobudžetnih mašina za ratarstvo, povrtarstvo i voćarstvo, koji podležu subvencionisanoj prodaji, predstavićemo i najsavremenije mašine koje prate trend primene visokih informacionih tehnologija u cilju što veće iskorišćenosti poljoprivredne maĆine", rekao je Mišković.

On je dodao da će Udruženje na čijem je čelu na Sajmu izložiti i nagrađene eksponate na sajmovima u Bolonji i Parizu, te da ni ove godine neće izostati saradnja sa bankama i lizing kućama kao bi se obezbedila lakša kupovina pod najpovoljnijim uslovima.

Ujedno, taj Ćmodel će biti i najveća mašina izložena na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu.
Kompanija "Agropanonka" ove godine obeležava 25 godina rada i 20 godina izlaganja na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, a predsednik te kompanija Aleksandar Švonja najavio je da će na njihovom štandu biti predsavljen asortiman novih modela traktora "Belarus" kao i redizajnirani modeli traktora od 90, 105 i 130 konjskih snaga.

Švonja je rekao da će i ove godine na štandu "Agropanonke" biti aktuelna akcija Ćstaro za novoĆ, i da će se odobravati sajamski popust od tri do četiri odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana