Tekst objavljen: 04.05.2019 14:00        


Kompanija Mastercard je prethodnog meseca uvela iznos do kojeg je moguće plaćati beskontaktno bez potrebe za unošenjem PIN koda na 3.000 RSD.

Mastercard uvodi plaćanje bez PIN-a za iznos do 3.000 dinara

Planirano povećanje limita za beskontaktna plaćanja bez unošenja PIN koda na 3.000 RSD zadovoljava potrebe i očekivanja srpskih korisnika koji su prihvatili ovu vrstu platne tehnologije.

Dosadašnji limit za beskontaktna plaćanja bez unošenja PIN koda koji je ustanovljen 2008. godine, od kada je Mastercard beskontaktna tehnologija i dostupna u Srbiji, iznosio je 1.500 RSD. MasterIndex Srbija 2018. istraživanje o finansijskim potrebama i navikama korisnika kartica, pokazalo je da 55% korisnika kartica već plaća beskontaktno. MasterIndex potvrđuje da bi se svaki treći korisnika beskontaktnih kartica osećao sigurno i komforno prilikom plaćanja računa do 3.000 RSD bez unošenja PIN koda, dok bi 15% korisnika volelo da plaća bez PIN koda i iznose veće od 3.000 RSD.

Mastercard beskontaktna plaćanja sigurna su za korišćenje, baš kao što je to i slučaj sa standardnim karticama. Tokom svake beskontaktne transakcije kreira se jedinstveni sigurnosni kod koji se ne može iskoristiti za neku drugu transakciju putem iste kartice i taj kod takođe garantuje da čak i ako se kartica više puta prisloni na terminal, korisniku će biti naplaćena samo jednatransakcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Važno je napomenuti i da se beskontaktne transakcije mogu obaviti samo na registrovanim POS terminalima, što osigurava da korisnik i njegova banka mogu da prate svaku transakciju čime je mogućnost potencijalnih zloupotreba svedena na minimum.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kartice pin bezkontaktno plaćanje master card bez pina pin kod 3000 dinara

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana