Tekst objavljen: 16.11.2018 9:22        


Tako je benzin od 95 oktana (BMB evropremijum) prodavan po ceni od 153,70 dinara do 155,20 dinara po litru, što je pojeftinjenje od oko tri dinara u odnosu na prošlu nedelju, dok je evrodizel pojeftinio za 50 para do 2,5 dinara i u sredu je prodavan za 167,50 do 168,90 dinara po litru.

Manje para izdvajamo za gorivo!

Nešto stidljivije pojeftinjuju i kvalitetnije vrste goriva, dok TNG i dalje odoleva pojeftinjenju, pa se cena i dalje kreće oko 85 dinara za litar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

- Kompanija “Knez petrol” ove nedelje snižava cene kako benzina, tako i evrodizela. Prošle nedelje je gorivo u Srbiji pojeftinilo za 1,5 dinara po litru, i evrodizela i benzina. U ovom momentu cena za TNG je oko 85 dinara. Tržišnu cenu goriva u Srbiji diktira iznos akcize, kao i transporta pri nabavci goriva. Vodostaj Dunava je izuzetno nizak i snabdeva baržamanje je otežano. Trenutno snabdevanje gorivom baržama pokriva oko 30 odsto ukupnog snabdevanja, što implicira veću nabavnu cenu goriva. To su razlozi zbog kojih je gorivo i Srbiji skuplje nego u zemljama u okruženju – kaže Srđan Knežević i dodaje da pojeftinjenje direktno zavisi od nabavne cene i većinom sve naftne kompanije u okruženju imaju iste cene goriva.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena goriva laka nafta pumpe auto

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana