Tekst objavljen: 29.11.2013 13:45        


Građani i privreda Makedonije platili su bankama ukupno 303 miliona evra u prvih devet meseci ove godine na ime kamata i provizija. Od tog iznosa, naplaćeno je 243 miliona evra kamata, od čega su građani platili 91 milion, a preostalih 60 miliona evra banke su zaradile od raznih provizija.

Makedonija: Bankama za kamate i provizije 303 mil.EUR

Skopski list Dnevnik preneo je da su i građani i poslovni ljudi nezadovoljni visinom iznosa bankarskih usluga, ali konstatuju da taj trošak mora da se plati.

Podaci Narodne banke Makedonije pokazuju i rast dobiti banaka u toj zemlji, pa se konstatuje da su one izašle iz negativnog bilansa od 630.000 evra, koji je zabeležen u prva tri meseca ove godine.

Banke su završile polugodište sa profitom od 5,7 miliona evra, a za devet meseci prikazana je dobit od 19,3 miliona evra, pri čemu su velike banke ostvarile dobit od ukupno 17,8 miliona, srednje banke od 4,5 miliona evra, dok su male banke zabeležile minus od tri miliona evra.

Ovi iznosi su, ipak, manji nego proteklih godina, konstatuje Dnevnik, navodeći da su prošlu godinu banke u Makedoniji završile sa dobiti od 23,7 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
makedonija banke klijent banke klijenti banke tarifa banke, provizija tarife banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana