Tekst objavljen: 19.06.2015 11:02        


PEKING, 19. juna (Tanjug) -Londonska berza razmatra povezivanje sa Šangajskom po modelu koji već postoji između Šangajske i Honkonške berze, piše kineski list Čajna dejli. "Radimo na tome i pokušavamo da procenimo šta bi sve moglo da bude uključeno u proces", rekao je predsednik Londonske berze za tržišta u Kini Nikolas Bertrand, a prenela agencija Frans pres.

Londonska berza razmatra povezivanje sa Šangajskom

Šangajska i Honkonška berza povezale su se u novembru, a taj projekat omogucio je međunarodnim investitorima da trguju odabranim akcijama na Šangajskoj berzi, koja je strogo regulisana, kao i investitorima iz cele Kine da kupuju deonice u Hongkongu. Povezivanje berzi smatra se ključnim korakom ka većoj finansijskoj liberalizaciji kineske ekonomije.

London je najveće tržište za kineski juan nakon Kine i Hongkonga, a Londonska berza namerava da uvede nove finansijske proizvode u toj valuti, navodi Čajna dejli.

Na Londonskoj berzi se trenutno trguje deonicama 61 kineske kompanije, a berza je poručila da želi da privuče još kineskih firmi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
londonska berza kineska berza berza trgovanje na berzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana