Tekst objavljen: 17.04.2015 14:30        


Na listi 10 najboljih zanimanja u Americi u 2015. godini, tri su povezana s matematikom, dok su među 10 najgorih tri iz oblasti medija, pokazalo je istraživanje portala CareerCast.

Lista najboljih i najgorih zanimanja u 2015.

U istraživanju u kome je ocenjivano 200 različitih zanimanja u više kategorija kao što su radno okruženje, zarada, stres i izgledi za gubitak posla, na vodećem mestu je aktuar, stručnjak koji se bavi predviđanjima i zaštitom od finansijske neizvesnosti i rizika, koristeći matematičke metode teorije verovatnoće i statistike.

"Posao u matematici je rangiran kao najbolji jer je unosan, nudi mnogo prilika za napredak u karijeri i mogućnost rada u odličnoj sredini", rekao je izdavač CareerCast.com-a Toni Li, komentarišući ovogodišnje rezultate.

Na trećem i četvrtom mestu su matematičar i statističar, dok su poslovi povezani sa zdravstvom i informacionim tehnologijama takođe u vrhu liste, zahvaljujući visokim platama i dobrim izgledima za zapošljavanje.

Drugi na lestvici je audiolog, stručnjak koji se bavi ispitivanjem i lečenjem smetnji sluha, a od zanimanja iz oblasti zdravstva među 10 najboljih su i biomedicinski inženjer (5), zubni tehničar (7) i radni terapeut (9).

Tri odlično rangirana zanimanja su iz oblasti informacionih tehnologija - informatičar (6), programer (8) i analitičar kompjuterskih sistema (10).

Na listi 10 najgorih zanimanja u nacionalnom istraživanju, na prvom mestu je novinski izveštač, a od poslova u medijima posebno loše se kotiraju i televizijski ili radio voditelj (5) i fotoreporter (6).

Medju najgorim poslovima su i drvoseča (2), profesionalni vojnik (3), kuvar (4), zatvorski čuvar (7), vozač taksija (8), vatrogasac (9) i poštar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najbolji poslovi najgori poslovitop lista posao plata stres

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana