Tekst objavljen: 10.12.2013 15:00        


"Lidl" je trenutno u fazi ekspanzije i kupovine zemljišta za izgradnju marketa u Srbiji, rekli su u toj kompaniji. U poslednje vreme dosta se piše o dolasku nemačkog diskontnog lanca "Lidl“ u Srbiju, međutim, potrošači će ipak morati da pričekaju na kupovinu u njihovim supermarketima.

Lidl: Još kupujemo placeve po Srbiji

"Dosadašnji rezultati predstavljaju nastavak ulaganja u srpsko tržište, što je dokaz da smo Srbiju prepoznali kao zemlju povoljnu za investicije", naveli su u predstavništvu kompanije "Lidl", koje u Beogradu posluje od 2010.

U medijima se već pisalo o potencijalnim lokacijama za "Lidlove" supermarkete, poput parcele u Borči, Rakovici, u Ulici Vojislava Ilića na Zvezdari, međutim, u predstavništvu kompanije nisu želeli da otkrivaju detalje.

U "Lidlu" su potvrdili da su do sada zemljište kupili u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Smederevu i u Beogradu, dok u ostalim gradovima aktivno rade na tome.

Takođe, nisu precizirali kada će otvoriti svoja vrata kupcima, navodeći da je "Lidlova" politika poslovanja u Evropi takva da kupuju više zemljišta odjednom, kako bi u isto vreme i otvorili više objekata.

Osnovan još tridesetih godina prošlog veka, "Lidl“ danas posluje u više od 20 zemalja sa preko 9.000 prodavnica. U regionu "Lidlovih" marketa ima u Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Grčkoj, Hrvatskoj.

Diskontne prodavnice obično se prostiru na površini od 1.000 do 2.000 kvadrata, sa 80 do 150 parking mesta. Roba je znatno jeftinija nego kod konkurencije. Kod odabira zemljišta za izgradnju svojih supermarketa vode računa o tome da to budu naselja koja sa okolinom imaju oko 30.000 stanovnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
lidl diskontni lanac trgovinski lanac trgovinski lanci Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana