Tekst objavljen: 26.07.2016 10:57        


Boravak turista iz Srbije u turskim letovalištima protiče bez problema i prethodnih dana nije bilo zahteva za otkazivanje turističkih aranžmana, izjavio je potpredsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Milan Lainović. 

Letovanje bez problema, nema otkazivanja aranžmana

"Ljudi putuju, vratila se prva grupa koja je otišla onda kada su se desili nemiri, sada je otišla druga grupa i prema informacijama koje dobijamo nema nikakvih problema, niti je bilo ko iskazivao želju da otkaže aranžman", rekao je Lainović Tanjugu.

Kako je rekao, predstavnici te asocijacije u saradnji sa agencijama i nadležnima prate situaciju i reagovaće u skladu sa potrebama.

"Za sada je sve mirno i nema nikakvih problema", rekao je Lainović.
Prošle nedelje nakon sastanka sa predstavnicima ministarstva saopšteno je da će turističke agencije vratiti novac svim putnicima koji odluče da odustanu od puta u Tursku zbog proglašenja vanrednog stanja u toj zemlji.

Do sada, odnosno pre proglašenja vanrednog stanja agencije su se pridržavale opštih uslova putovanja, što žnači da nisu bile dužne da vrate novac ukoliko neko odustane od putovanja.
Nakon uvođenja vanrednog stanja u Turskoj stekli su se uslovi za to.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turska turizam turistički aranžmani

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana