Tekst objavljen: 10.05.2019 14:50        


Aranžmani za letovanje ove godine skuplji su nego ranije za oko pet do deset odsto, a glavni razlog za to je velika potražnja, kako domaćih, tako i stranih turista, piše Blic.

Letovanja skuplja nego prošle godine

Naši turisti najviše traže aranžmane u Grčkoj, a sve popularnija destinacija postaje i Turska. Pored toga, aktuelni su i Hrvatska i Crna Gora koje su isto povećale cene letovanja.

Kako turizmolog Boris Tot kaže za Blic, letovanja su sve skuplja iz godine u godinu, te proporučuje da je rezervaciju važno zakazati što ranije.On navodi da je sada za oko deset odsto skuplje letovanje nego u Turskoj, nego ako je ista destiniacija bila rezevisana u januaru, ali ističe da sada kreće last minute ponuda za jun.

Tot objašnjava da iz godine u godinu aranžmani za letovanja poskupljuju za nekoliko odsto, do maksimalnih deset i preporučuje da se isplati sačekati kraj maja kada kreću last minute akcije.

Kako sa sajta grcka.info kažu za Blic, cene smeštaja u Grčkoj (rezervacija direktno kod vlasnika) je takođe porasla kod pojedinih vlasnika, najčešće kod onih koji nisu dizali cene prošle godin, te da su sada oko deset odsto veće.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U Hrvatskoj je smeštaj od 30 evra dnvno pa naviše, dok u Crnoj Gori i drugim destinacijama poskupljenja ima u skladu sa tržišnim cenama i u odnosu na prošlu seznonu većina usluga je skuplja za oko deset odsto.

Kako se navodi, najpovoljnije će proći oni turisti koji rezervišu privatni aranžman u Crnoj Gori, a za ishranu se pobrinu sami.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje skuplje letovanje 2019 cena letovanja Grčka Crna Gora Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana