Tekst objavljen: 15.04.2019 14:55        


Leks specijalis u vezi s kreditima u švajcarskim francima, danas će razmatrati Vlada Srbije, i, kako se očekuje, biće usvojne, kako bi se što pre našao u skupštinskoj proceduri.

Leks specijalis o "švajcarcima" danas pred Vladom

"Nacrt Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima će, kako očekujem, biti usvojen na vanrednoj sednici Vlade Republike Srbije u ponedeljak. Predlog zakona će potom biti poslat u Skupštinu Srbije, kako bi bio usvojen po hitnom postupku", rekao je ministar finansija Siniša Mali.

On je podsetio da su prethodnih dana vođeni intenzivni pregovori s korisnicima kredita u švajcarskim francima, kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za problem koji zadužene muči godinama.

"Tražimo najbolje moguće rešenje. Posle višednevnih teških razgovora, blizu smo usaglašavanja konačnog teksta zakona koji treba da odgovara svim stranama u procesu - i korisnicima kredita, i državi i bankama. To nije lak posao, ali blizu smo rešenja i očekujem da ćemo tokom vikenda imati gotov zakon, koji ćemo poslati na vladu", istakao je ministar finansija.

Ostalo da usaglasimo još jedna ili dva člana

Mali je izjavio da su razgovori o leks specijalisu za građane zadužene u švajcarcima još u toku i da bi trebalo da budu uspešno okončani u narednih nekoliko sati.

"Došli smo do još jednog ili dva člana koji su ostali da se usaglase", rekao je Mali odgovarajući na pitanja novinara, i istakao da je optimista i da će sve zainteresovane strane biti zadovoljne.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Mali očekuje da će Vlada Srbije predlog leks specijalista usvojiti već danas ili sutra i najavio da bi već ove nedelje trebalo da se nađe u skupštinskoj proceduri.

Tako bi se rešio problem za oko 17.000 građana zaduženih u švajcarcima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Vlada Srbije siniša mali lex specialis dužnici u švajcarcima krediti u chf švajcarci

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana