Tekst objavljen: 08.09.2018 11:24        


Destinacije na kojima je tokom leta pakleno toplo krajem septembra i u oktobru mogu biti idealne za letovanje iz snova - Egipat, Tunis i Dubai, dok je u Srbiji rana jesen, a oni imućniji mogu sebi priuštiti povoljniji put za Tajland i Kubu.

Last minute - nedelju dana u Egiptu košta 350 evra

- Tek po koja turistička agencija će vam u oktobru ponuditi aranžman za Grčku, zaista su retke, ali su zato veoma aktuelni Egipat i Tunis. To je zato što se tada temperature spuštaju, ali tamo ostaju i dalje letnje. Za šest, deset ili 13 noćenja mogu se rezervisati aranžmani za manje od 400 do 500 evra – kaže turizmolog Boris Tot.

Slična situacija je i ako želite da letujete u Tunisu, dok u Dubaiju cene od oktobra već pomalo rastu pošto sa tropskih 45 stepeni temperatura pada na prijatnu letnju i Ujedinjeni Arapski Emirati su tada najposećeniji.

Međutim, ako pratite akcije, a sve ih je više, možete rezervisati aranžmane od 400 evra za pet noćenja.

- Egipat uvek može da se nađe na dobrim akcijskim cenama ako se na vreme rezerviše putovanje za septembar ili oktobar. Tada je na Crvenom moru najbolja klima, jer je more još uvek toplo i temperatura vode u hotelskim bazenima je podešena za kupanje – kaže turizmolog.

Agencije daju popuste i od 50 evra, a sa ranim bukingom i dodatnim akcijama mogu se ostvariti i veći popusti, do 100 evra.

Preporuka naših turizmologa za letovanje u oktobru za sve koji više vole daleke destinacije je Tajland, zatim sve aktuelnija Indonezija, tu su Kuba i Mauricijus. Reč je o skupljim aranžmanima, ali Tajland može da bude pristupačniji i za 12 dana treba izdvojiti manje od 1.000 evra.

- U poslednje vreme je sve veće interesovanje za Zanzibar kada su u pitanju tropske destinacije, a oni koji žele jeftinije letovanje najviše se odlučuju za Egipat. Više puta godišnje se organizuje putovanje u Zanzibar u kombinaciji sa moto-safarijem ili redovnim safarijem. Interesantna je i Tanzanija, kao i uvek aktuelni Maldivi i Sejšeli.Agencije svake godine izbace barem po jednu novu ponudu za mesto koje je bilo manje poznato i tako je sada veoma aktuelan Island koji nije tropska destinacija ali se smatra egzotičnom pošto je neotkriven i poseban po mnogo čemu. Novija destinacija je i Singapur i veoma je tražena – kaže Boris Tot.

Za egzotične destinacije popusti mogu biti i do 200 evra, a oni se ostvaruju tako što putnik uplati avans do određenog datuma i uz već određenu akciju cena aranžmana postaje znatno niža.

- Savetujemo ol inkluziv aranžmane za Egipat. Preporuka je da se namirnice ne kupuju izvan hotela u kojima se vodi računa o ispravnosti. Kada je Dubai u pitanju, preporučujemo doplatu za polupansion jer je hrana u Emiratima izuzetno skupa – zaključuje Tot.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turistički aranžmani turističke agencije last minut letovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana