Tekst objavljen: 18.04.2017 8:46        


BERLIN, 18. aprila (Tanjug) - Međunarodni monetarni fond (MMF) neće učestvovati u programu pomoći Grčkoj, ukoliko proceni da je dug Atine neodrživ, izjavila je direktorka MMF-a Kristin Lagard. "Ukoliko je grčki dug neodrživ, prema propisima i racionalnim parametrima MMF-a, nećemo učestvovati u programu", odgovorila je Lagard za nemački list "Velt" na pitanje o učešću MMF-a u programu ukoliko grčki dug ne bude restrukturiran, prenosi agencija Rojters.

Lagard: Ako je dug Atine neodrživ, MMF neće učestvovati

Lagard je upozorila i da predsednički izbori u Francuskoj, čiji je prvi krug u nedelju, stavljaju evrozonu pod veliki znak pitanja.

U intervjuu sa nekoliko evropskih novinara, Lagard je rekla da predsednička trka u Francuskoj uzrokuje rastuću neizvesnost širom sveta i da stvara novu neizvesnost u pogledu budućnosti evrozone, prenosi britanski list "Gardijan".

Kako podseća agencija Rojters, zvanična Atina mora da sprovede reforme dogovorene sa ministrima finansija evrozone ranije ovog meseca, kako bi dobila nova sredstva iz paketa pomoći čija je ukupna vrednost 86 milijardi evra.

Ta tranša je Atini potrebna kako bi platila dug koji joj dospeva na naplatu u julu, navodi britanska agencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana