Tekst objavljen: 03.02.2014 8:11        


Dinar će danas zadržati približno istu vrednost i srednji kurs će biti 115,9378 dinara za jedan evro, a Narodna banka Srbije prodala je u petak na Međubankarskom deviznom tržištu 10 miliona evra kako bi ublažila dnevne promene kursa.

Kurs stagnira, za evro i danas potrebno 115,94 dinara

Po zvaničnom srednjem kursu NBS, evro će koštati jednu paru više nego u petak i tokom vikenda, kada je kurs bio 115,9236 dinara za jedan evro. Dinar će biti slabiji za 1,1 odsto nego prvog dana ove godine, a za jedan odsto slabiji nego pre mesec dana.

Domaća valuta je ove godine bila najjača 1. januara, kada je jedan evro koštao 114,6421 dinara, a najniža ovogodišnja vrednost dinara je bila 29. januara - 115,9888 dinara.

Centralna banka je ove godine na Međubankarskom deviznom tržištu, računajući i poslednju intervenciju, prodala ukupno 330 miliona evra da bi ublažila dnevne promene kursa.

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je za RTS da će NBS uraditi sve da ne dođe do krupnih oscilacija vrednosti dinara zbog kojih bi trpeli građani, privreda i država. Ona je ponovila i da izbori neće uticati na finansijsku stabilnost i vrednost dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
devizni kurs kursna lista nbs evro dinar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana