Tekst objavljen: 16.07.2016 15:58        


Iako o pitanju: „Šta banka u kojoj štedite zaista radi sa Vašim novcem?“, mnogi obično ne razmišljaju, ovo pitanje je izuzetno važno. S jedne strane zbog toga što od odgovora na njega u mnogome zavisi sigurnost vaše štednje, a sa druge jer vam taj odgovor najdirektnije otkriva kakve firme, poslove ili projekte svojim novcem pomažete.

Kuda idu vaše pare?

IMAJUĆI TO U VIDU, pri izboru banke sa kojom ćete sarađivati, od velike je koristi saznanje šta vaša banka zapravo radi, sa kim sarađuje, a sa kim ne. Kao i da li se u poslovanju vaše banke sve svodi isključivo na finansijske pokazatelje ili se odluke o kreditiranju i plasmanu novca u njoj donose i na osnovu nešto drugačijih principa, poput toga da li je ono u šta se investira ekološki opravdano, kakvo je poreklo kapitala firmi kojima se odobravaju pozajmice i čime se zapravo ta preduzeća bave.

PRIČA O TAKVOM NAČINU POSLOVANJA je retkost na svakom finansijskom tržištu, a naročito našem. Potvrda tome su i nedavna dešavanja u ovdašnjem svetu bankarstva, oduzete dozvole, ugašene banke i primeri finansiranja preduzeća sa sumnjivom vlasničkom strukturom.

POŠTUJUĆI NAČELA ODGOVORNOG BANKARSTVA, ProCredit banka je danas jedna od prvih banaka u Srbiji koja je objavila internet sajt (www.mojepare.rs), posvećen upravo odgovoru na pitanje koje su to delatnosti i sektori privrede koje ProCredit banka finansira i čijem razvoju već godinama pruža intenzivnu podršku.

Takođe, tu je reč i o listi poslova i projekata koje, bez obzira na njihovu eventualnu finansijsku uspešnost i zakonsku mogućnost, ProCredit banka ne podržava iz svog ličnog i principijelnog stava.

Odnosno zbog svoje rešenosti da sredstva štediša, akcionara i partnera ne odobrava firmama koje se bave berzanskim i špekulativnim poslovima, ekološki upitnim projektima, trgovinom oružijem, kockanjem, alkoholnim pićima, duvanom…

STAV PROCREDIT BANKE je da sarađuje sa malim i srednjim firmama, preduzetnicima i poljoprivrednicima koji doprinose rastu i jačanju lokalne ekonomije, iza kojih stojivelika posvećenost, jaka energija i dugogodišnji rad, a ne sumnjivi počeci i potezi. I to je pravi i jedini odgovor na pitanje: Kuda ide Vaš novac kada štedite i sarađujete sa ProCredit bankom?

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banka procredit novac štednja ProCredit banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana