Tekst objavljen: 05.03.2020 13:55        


Na relaciji Niš i Bergamo, gradića blizu Milana, neće se leteti i to 21. i 28. marta i 4. aprila, jer su ti letovi otkazani odlukom kompanije "Rayanair", a povodom situacije sa korona virusom, saopštili su iz Aerodroma "Konstantin Veliki"

Korona prizemljila avione, nema letova iz Niša ka severu Italije

Iz niškog aerodroma objašnjavaju da su ih iz irske lou-kost kompanije obavestili da se otkazuju letovi Bergamo-Niš-Bergamo koje oni po redu letenja imaju subotom. To znači da ostaju polasci, odnosno dolasci iz Italije, koji su po redu letenja u utorak.

Za sve detaljnije informacije u vezi sa navedenom situacijom preporučujemo da se obratite PR službi aviokompanije. U skladu sa dobrom poslovnom komunikacijom i sa rasoloživošću zvaničnih informacija od strane aviokompanija nastavićemo sa blagovremenim saopštenjima o eventualnim promenama u odnosu na najavljeni red letenja - navode iz Aerodroma.

Inače, iz kompanije "Rayanair" su pre 3 dana saopštili da će otkazati do 25% letova na kratkim destinacijama, od 17. marta do 8. aprila.

Prošle nedelje "Rayanair" je imao znatan pad bukinga karata za drugi deo marta i početak aprila, kao reakciju na Covid-19 Virus. Takođe, povećan je broj slučajeva da se putnici uopšte ne pojave na letovima, posebno onim koji idu iz ili za Italiju - saopštili su iz kompanije "Rayanair".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Iz ove kompanije objašnjavaju da će nastaviti da pažljivo prate rezervacije karata i da će prilagođavati raspored letenja u skladu sa razvojem situacije. Odluke o tome donosiće na dnevnom nivou od 24. marta, a napominju da će svi putnici o promenama i otkazivanju letova biti obavešteni najmanje 14 dana ranije.

Podsetimo, u Italiji poslednje 2 nedelje traje epidemija korona virusa. Sa 3.089 slučajeva zaraze i 107 smrtnih ishoda, u Italiji je najteža situacija od svih evropskih zemalja.

Niški aerodrom ima još 2 leta koja ga povezuju sa Italijom - ka Rimu i Bolonji, a oba pripadaju kompaniji AirSerbia.

Kako je ranije saopšteno, kontrola na niškom Aerodromu "Konstantin Veliki"stroža je zbog korona virusa, a putnici koji dolete iz Italije prvo prolaze termovizijsku kontrolu, a ako je potrebno temperatura im se meri i beskontaktnim termometrom. Oni koji su boravili u zaraženom području, a temperatura im je veća od 38, nakon epidemiološke ankete idu u izolaciju zbog lečenja.Takvih slučajeva do sada nije bilo.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bergamo otkazani letovi ka italiji grad niš aerodrom niš Italija milano ryanair

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana