Tekst objavljen: 04.08.2015 15:44        


Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj otvorili su danas u Beogradu Kongres turskih proizvođača i distributera lekova i kozmetike "Dani dobrih prilika" na kome će proizvode predstaviti 75 farmaceutskih kompanija i učestvovati više od 2.500 predstavnika apotekarskih lanaca iz te zemlje.

Kongres turskih proizvođača i distributera lekova

Skup turskih proizvođača i distributera lekova i kozmetike biće najveći kongresni skup do sada održan u Srbiji, pri čemu se, manifestacija ovakvog tipa prvi put održava van Turske, saopštili su organizatori na ceremoniji otvaranja u hotelu "Crowne plaza" u Beogradu.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je na otvaranju da će ta manifestacija biti višestruko značajna za odnose Srbije i Turske , kao i za poslovni svet i poslovnu saradnju dve zemlje.

"Ovaj kongres je dobra prilika za susrete naših poslovnih ljudi u ovoj oblasti sa predstavnicima te oblasti iz Turske i otvara perspektivu da naša farmaceutska industrija može da sklopi poslovne ugovore i izvozi svoje proizvode na velikom turskom tržištu", rekao je Ljajić.

Organizacija kongresa je značajna iz zbog doprinosa razvoju turizma, bolje ekonomske saradnje i pospešivanja kongresnog turizma u Srbiji.

"Verujem da je ovo najbolja preporuka da druge oblasti i kompanije i sektori razmišljaju o organizaciji ovakvih skupova i sajmova", poručio je Ljajić.

On je naveo da je reč o najvećoj kongresnoj manifestaciji u Srbiji ove godine i da se godišnje u Srbiji održi takvih 50 skupova.

Srbija, dodao je, spada u 50 kongresnih destinacija u svetu.

Ministar je kazao da su bilateralni odnosi Srbije i Turske praćeni dobrom ekonomskom saradnjom i da očekuje da će ova godina imajući u vidu robnu razmenu biti rekordna godina u bilateralnim i ekonomskim odnosima Srbije i Turske.

Ljajić je rekao da je izvoz Srbije u Tursku u prvih sest meseci porastao za čak 40 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a uvoz za 22 odsto.

On je učesnicima kongresa poželeo uspešnu manifestaciju i ugodan boravak u Beogradu u nadi da će što već broj turista iz Turske posetiti glavni grad Srbije u narednom periodu.

Ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj ukazao je na činjenicu da veliki broj turista iz Srbije posećuje Tursku i da je cilj i da što veći broj građana Turske poseti Srbiju.

On je rekao da je skup "Dani dobrih prilika", koje organizuje turska kompanija "Hedef Alliance" dobra prilika za širenje poslovne saradnje.

Takođe je podsetio da se na skupu u Beogradu očekuje 2.500 posetilaca i rekao da bi bilo dobro da ovakvih manifestacija u Srbiji bude što više.

"Dani dobrih prilika" trajaće do 15. avgusta u Beogradu, a Kongres je važan ne samo za domaću farmaceutsku industriju, već i zbog činjenice da se radi o najvećem događaju u oblasti kongresnog turizma ove godine, ukazuju organizatori.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
farmaceutska industrija lekovi turska saradnja srbije i turske

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana